Здравейте,


Добре дошли в нашия свят, който ухае на билки и чист въздух.

Денят ни ритуално започва и завършва с чаша билков чай, най често от билки, които сами сме събрали. 

Здравейте,
Добре дошли в нашия свят, който ухае на билки и чист въздух. Денят ни ритуално започва и завършва с чаша билков чай, най често от билки, които сами сме събрали. Пием и кафе, разбира се.
Събирачеството на билки е наше хоби, а може да го наречем и съдба. Дълги години живяхме в град, най-големият в страната ни, докато животът не ни даде шанс да изберем свободата и да заживеем на село, почти слети с природата. Не се срещаме за първи път с това преживяване. Детството и на двама ни е преминало между ходенето на училище в града и ваканциите на село, при баба и дядо. От малки сме виждали кокошки, магарета, овце, пчелни кошери и отрудените ръце на хората, които се грижат за тях. Знаем, че много хора не са имали този шанс да усетят вкуса на безвремието в бабината къща и омаята на безгрижен селски следобед. Други не са привлечени от този свят. Със сигурност обаче са малцина тези, които не обичат природата.
Да, за нас може да се каже, че сме природолюбители. Вярваме в нейната сила да ражда, пречиства, лекува и да ни връща към корените ни. Както е казано, в природата няма нищо безполезно.
С този сайт ние също искаме да сме полезни като споделяме с вас билките, които събираме и обичаме. Змийската хурка вадим от чистата земя на горите в околността, смокиновите листа са от смокинята, която расте дива и необезпокоявана в нашия двор, мащерката берем от красива и чиста поляна,
горицвета от друга, през два баира, в която слънцето се оглежда от сутрин до вечер...
Ако от написаното дотук сте останали с впечатление, че живеем като отшелници и нищо друго не правим, това би било пълна заблуда. В живота ни
има много занимания, поносима доза стрес и непрекъснато движение.
Вярваме, че за да сме здрави хората, трябва да се съзнателно да се грижим за себе си и да помагаме на телата си като избираме естественото, активността, чистата храна и полагаме усилия в тази посока ежедневно.
Нека поне поставим началото точно днес, точно сега.
Благодарим ви, че отворихте вратата на нашия билков свят. На нас той ни ухае на здраве.
 
Дарина и Димитър

 2023 г.